Bestige Elbrus

Siden jeg tidligere nevnte at ett av målene mine er å bestige Elbrus, tenkte jeg det er både rett og rimelig at jeg skriver litt mer utdypende om planene mine og om fjellet. Først og fremst er Elbrus Europas høyeste fjell, og er en del av den såkalte ”Seven Summits”. Det er de syv høyeste fjellene fordelt over alle kontinentene i verden. Det er noe diskusjon om Elbrus faktisk ligger i Asia eller i Europa, det er litt avhengig av hvilke kart man ser på, men hovedsaklig blir fjellet regnet som en del av Europa.

elbrus

Strabasiøs tur
Elbrus ligger i Kaukasus i Russland og er en tidligere vulkan. Avhengig av hvor mye snø det er på toppen så troner den hele 5622 meter over havet. Til sammenligning så er et av Vågsøys høyeste punkter, et sted som heter Hanekammen, kun 651 meter over havet. Selv Norges høyeste fjell Galdhøppingen er en knøtt i forhold, med sine 2469 meter.

Turen er fortsatt på planleggingsstadiet enda, men det ser ut til at jeg blir med en større gruppe nordmenn som reiser samlet nedover. Vi kommer til å fly til Moskva og ta lokaltransport videre til Kaukasus området. Selve bestigningen av fjellet, og hvor lang tid det vil ta, er vanskelig å si på forhånd. Det er på grunn av de raskt skiftende værforholdene. Siden fjellet også ligger så høyt som det gjør, vil jeg også måtte akklimatisere meg det tynnere oksygenet på vei opp. Det kommer til å bli veldig spennende og jeg gleder meg skikkelig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *