Ny spennende bok

Det har vært veldig travelt i det siste med kombinasjonen av både jobb, oppussingen av kjellerstuen og trening. Men en ting jeg har tatt meg tid til er en bok min kone gav meg om norske oppdagere. Det å kunne lese om nasjonalhelter som Roald Amundsen og Fridtjof Nansen er utrolig spennende. Det er fantastisk å tenke på alt de fikk til med datidens utstyr og ressurser.

Turen til Sydpolen
Det siste jeg leste om var Roald Amundsens tur til Sydpolen. Han var den første som klarte å nå helt fram til polpunktet, i tett kappløp med britiske Robert Falcon Scott. Scott nådde også fram til slutt, men det var dager etter Amundsen. Av gruppen til Scott på fem personer var det ingen som overlevde turen tilbake.

Å lese slike historier setter ting litt i perspektiv på hva som ofte klassifiserer som eventyr i våre dager. Amundsen reiste innover til polpunktet uten de meteorologiske fordelene vi har i dag, uten det moderne utstyret, og uten detaljerte kart. Så selv om det å ta seg helt inn til Sydpolen i dag fortsatt absolutt er en tøff og farlig tur, så er det nok ikke sammenlignbart med datidens tur.

Oppdatering på kjellerstuen
Oppussingen vår begynner også å ta god form etter hvert, og nylig ankom varmekablene som skal bli lagt ned. Gulvet er allerede revet opp, så det skal nok ikke ta så lang tid før alt står ferdig. Hele oppussingen har faktisk gått raskere enn jeg har trodd, og nå kan vi allerede begynne å se at det går mot slutten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *